C Interview Questions 91-100

This post contains 91-100 questions of c program. It will helpful to solve c aptitude questions, c quiz , c objective type questions etc in interview.

91-100 Questions

Q1:

main()
{
    char *str1="abcd";
    char str2[]="abcd";
    printf("%d %d %d",sizeof(str1),sizeof(str2),sizeof("abcd"));
}
Answer:
2 5 5

Q2:

main()
{
    int *j;
    {
        int i=10;
        j=&i;
    }
    printf("%d",*j);
}
Answer:
10

Q3:

void main()
{
    int const * p=5;
    printf("%d",++(*p));
}
Answer:
Compiler error: Cannot modify a constant value.

Q4:

main()
{
    char *p;
    int *q;
    long *r;
    p=q=r=0;
    p++;
    q++;
    r++;
    printf("%p...%p...%p",p,q,r);
}
Answer:
0001...0002...0004

Q5:

main(int argc, char **argv)
{
    printf("enter the character");
    getchar();
    sum(argv[1],argv[2]);
}
sum(num1,num2)
int num1,num2;
{
    return num1+num2;
}
Answer:
Compiler error.   

Q6:

# include <stdio.h>
int one_d[]={1,2,3};
main()
{
    int *ptr;
    ptr=one_d;
    ptr+=3;
    printf("%d",*ptr);
}
Answer:
garbage value

Q7:

# include<stdio.h>
aaa() 
{ 
    printf("hi"); 
}
bbb()
{ 
    printf("hello"); 
}
ccc(){ 
    printf("bye"); 
}
main()
{
    int (*ptr[3])();
    ptr[0]=aaa; ptr[1]=bbb;
    ptr[2]=ccc; ptr[2]();
}
Answer:
bye

Q8:

In the following pgm add a stmt in the function fun such that the address of 'a' gets stored in 'j'.
main(){
    int * j;
    void fun(int **);
    fun(&j);
}
void fun(int **k) {
    int a =0;
    /* add a stmt here*/
}
Answer:
*k = &a

Q9:

main()
{
    char *p;
    p="%d\n";
    p++;
    p++;
    printf(p-2,300);
}
Answer:
300

Q10:

func(a,b)
int a,b;
{
    return( a= (a==b) );
}
main()
{
    int process(),func();
    printf("The value of process is %d !\n ",process(func,3,6));
}
process(pf,val1,val2)
int (*pf) ();
int val1,val2;
{
    return((*pf) (val1,val2));
}
Answer:
The value if process is 0 !